Opleidingen

Opleidingen 02 1

VONST biedt een waaier aan opleidingspakketten aan om je begeleiders, instructeurs, assistent-begeleiders en voormannen alle tools te geven om op een goede manier de medewerkers te ondersteunen in hun werk en dit ook vele jaren lang te blijven doen.
VONST heeft een aantal trajecten ontwikkeld met basismodules en verschillende verdiepingsmodules. Daarnaast bieden wij in “open aanbod” nog een aantal specifieke opleidingen aan. 

De volgende trajecten met deelmodules worden aangeboden:

  • Begeleiden op de werkvloer
  • Individueel coachen naar groei
  • Technisch begeleiden op de werkvloer
  • Monitorenopleiding
  • Leren in groep
  • Blijven begeleiden
  • Coachen van werkleiders

Overzicht van de pakketten

Check welke opleidingen in open aanbod van VONST of in het aanbod van VIVO worden georganiseerd. Alle opleidingen kan je in-house aanvragen via email. 

Hoe kan je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed ondersteunen? Deze langdurige opleiding leert je alle knepen van het vak begeleiden op de werkvloer. Na de basisopleiding kan je je in de verdiepingsmodules verder professionaliseren. Deze opleiding is erkend ikv VOV.

Basismodule

Deze opleiding is de kwalificerende opleiding door de Vlaamse overheid erkend en vereist voor begeleiders, werkleiders zonder een sociaal-pedagogische vooropleiding. Na deze opleiding ontvang je het vereiste attest.

Verdiepingsmodules

In de verdiepingsmodules gaan we dieper in op specifieke thema’s. Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden.

Ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de groei van jouw medewerkers? Dan is deze opleiding iets voor jou. In de basismodule leer je groei gericht ondersteunen via POP’s, in de verdiepingsmodules bekwaam je je verder in specifieke thema’s. Deze opleiding is erkend ikv VOV.

Basismodule

In deze opleiding leer je hoe je via POP’s mensen sterker kan maken en gericht kunt werken aan doorstroom binnen of buiten je organisatie.

Verdiepingsmodules

In de verdiepingsmodules gaan we dieper in op specifieke thema’s. Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden.

Ben je verantwoordelijk voor het geven of ondersteunen van leermomenten in groep, wil je zelf intern vormingsmomenten geven dan is deze opleiding iets voor jou. Je leert de belangrijkste knepen van het lesgeversvak.

Basismodule

De basismodule brengt je kennis bij over leerstrategieën en leerprocessen bij mensen en leer je hoe je een krachtige leeromgeving creëert.

Verdiepingsmodules

In de verdiepingsmodules wordt je verder getraind in verschillende aspecten van het ondersteunen van leren in groep. Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden.

Ben je al een hele tijd actief als begeleider/werkleider en heb je nood aan wat inspiratie, reflectie en ontmoeting met anderen, dan is deze opleiding iets voor jou. Je kan naargelang je behoeftes verschillende modules volgen. Elk module kan afzonderlijk gevolgd worden.

Deze opleiding is bedoeld voor werknemers die begeleiders, werkleiders of jobcoaches ondersteunen in hun job en op technisch vlak leiding geven aan een groep medewerkers. In de basismodule leer je wat zo’n job inhoudt en in de verdiepingsmodules kan je je vaardigheden verder aanscherpen.

Basismodule

In deze module leer je de sector sociale economie beter kennen en ontdek wat belangrijk is in de job van technisch begeleider.

Verdiepingsmodules

In de verdiepingsmodules kan je je verder professionaliseren in specifieke thema’s. Elke module kan afzonderlijk gevolgd worden.

Wil je erkend worden als monitor ikv duaal leren, dan kan je bij VONST onderstaande opleidingen volgen. Deze opleidingen geven recht op de mentorenkorting.

Ben jij verantwoordelijke voor het ondersteunen van eerstelijns leidinggevende, werkleiders, begeleiders, ploegbazen, dan is deze opleiding iets voor jou. In deze opleiding leer je hoe jij het beste uit jouw mensen kan halen.

Trajectbegeleiders, jobcoaches, medewerkers sociale dienst zijn de sparring partners van de begeleiders op de werkvloer. Gedurende 3 dagen maken zij kennis met de sector sociale economie en de kracht van hun positie in de onderneming. Leer hoe je vlot kan samenwerken met de begleiders om samen het beste uit de medewerkers te halen.